Zarebrnica kuhana s tehniko SOUS VIDE

Recept pripravil: Primož Dolničar.
Sestavine:
Za zarebrnico
jagnječja zarebrnica (na osebo približno 200 g),
vejica svežega rožmarina,
maslo,
groba sol.
Za prilogo
mladi krompir (na osebo 3 do 4),
šparglji (na osebo 2),
treviški radič (na osebo 3 listi),
mladi kozji sir (na osebo po 1 rezina),
čemažev pesto.
Za omakico
košček masla,
timijan,
100 ml temnega piva.
Zarebrnico speremo s hladno vodo, osušimo in zvakuumiramo v vrečko za sous vide. Postavimo jo v vodo, ogreto na 56 °C, za vsaj 5 ur, da se meso zmehča. Nato v ponvi stopimo maslo in dodamo rožmarin. Nanj položimo kronice in jih prelivamo z maslom, da se zlato rjavo opečejo. Pazimo, da masla ne zažgemo. Zarebrnico narežemo med kostmi in posolimo z grobo soljo.
Za prilogo v pečici spečemo mladi krompir in mu dodamo opečene blanširane šparglje, popečen treviški radič, košček mladega kozjega sira in pikico čemaževega pesta. Nazadnje potresemo z narezanim drobnjakom.
Tekočino, ki se je nabrala v vrečki, lahko zlijemo v kozico, dodamo maslo, timijan in pivo. Omako na šibkem ognju počasi povremo, in ko postane precej gosta, jo skozi drobno cedilo precedimo. Je odličen dodatek k tej jedi.
Dober tek!
Zarebrnica kuhana s tehniko SOUS VIDE
Poglejte si več:




