Veganska juha na žaru na oglje KINGSTONE

Recept pripravil: Primož Dolničar.
RECEPT
Za juho
3 šopki kopriv (približno 1⁄4 kg),
1 čebula,
2 korenčka,
1 por,
1 koren,
1⁄4 gomolja,
zelena,
timijan,
lovorov list,
sol,
oljčno olje.
Za krompir
mladi krompir,
oljčno olje,
sol,
sveži timijan.
Za rdečo peso
rdeča pesa,
maslo,
sveži pehtran.
V posodi za juho na oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo in narezane korenčke, por, zeleno in peteršiljev koren. Mešamo in pustimo, da se zelenjava rahlo opeče. Dodamo koprive in zalijemo s približno 3 l vode. V juho vmešamo še timijan in lovorov list. Solimo in pokrito kuhamo približno
pol ure. Odstranimo lovorov list in zelenjavo, s paličnim mešalnikom pretlačimo v kremno juho. Če je pregosta, dodamo še malo vode in jo prevremo.
Mladi krompir prerežemo na pol in ga položimo na folijo. Pokapamo ga z oljčnim oljem, posolimo in potresemo s timijanom. Folijo zavijemo in položimo na žar. Ko je krompir pečen, odstranimo folijo in pustimo, da se krompir na žaru zapeče.
Neolupljeno rdečo peso položimo na žar. Ko je pečena in ohlajena, jo olupimo in narežemo na kocke. V ogreti ponvi stopimo maslo in jo na njem popečemo. Nasekljamo pehtran in ga potresemo po pesi. Premešamo in pustimo na ognju še kakšno minuto.
V zeliščno juho položimo nekaj koščkov rdeče pese, malo hrustljavega krompirja in postrežemo.
Dober tek.
VEGANSKA JUHA NA ŽARU NA OGLJE KINGSTONE
Poglejte si več:




