Main Content

Izjava o varstvu osebnih podatkov

Spoštujemo vašo zasebnost. Želimo, da se na naši strani počutite varno. Zato skupaj s pooblaščenimi  osebami za varstvo podatkov pazimo na upoštevanje zakonsko določenih predpisov glede varstva podatkov. V nadaljevanju vas želimo seznaniti, kakšen je namen zbiranja in uporabe podatkov ter kako lahko uveljaljate svoje pravice. Pravilnik o zasebnosti je na voljo pod kategorijo ‚Varstvo podatkov‘ na dnu vsake strani in ga je možno kadarkoli priklicati in natisniti.

 

Varnost podatkov

Naši sistemi elektronske obdelave podatkov so tehnično in organzacijsko varovani pred dostopom, spreminjanjem ali posredovanjem podatkov nepooblaščenim osebam ter zaščiteni pred izgubo in uničenjem.

Piškotki

Za enostavnejšo uporabo naše spletne strani uporabljamo piškotke (cookies). Gre za manjše besedilne datoteke, ki jih brskalnik odlaga na trdi disk vašega računalnika in so v pomoč pri uporabi te spletne strani. Piškotke uporabljamo z namenom boljšega razumevanja naše spletne strani in izboljšanja navigacije. Poleg tega nam piškotki pomagajo prepoznati, ali gre za vaš prvi obisk te strani ali pa ste stran že obiskali. Piškotki, ki jih uporabljamo, vaših osebnih podatkov ne shranjujejo. Če piškotkov ne želite prejemati, na svojem brskalniku izberite ustrezne nastavitve.

Posodobitve in spremembe

Pridržujemo si pravico, da posamezne dele pravilnika o varstvu podatkov spremenimo ali posodobimo, ne da bi vas morali o tem vnaprej obvestiti. Pred uporabo spletne strani prosimo preverite pravilnik o varstvu podatkov, da boste v primeru možnih sprememb in posodobitev ustrezno obveščeni.

Spletna analiza

BAUHAUS spletna stran uporablja Piwik. Gre za t.i. spletno analitiko. Piwik uporablja piškotke. Piškotki so besedilne datoteke, ki se shranjujejo na vašem računalniku in nam omogočajo analizo uporabe spletne strani. V ta namen se s piškotki pridobljene informacije glede uporabe, vključno z vašim okrajšanim IP-naslovom, prenesejo na server in shranijo z namenom uporabniške analize, ki pripomore k optimizaciji spletne strani. Vaš IP-naslov ob tem takoj postane anonimen, tako, da kot uporabnik ostanete anonimni. S piškotki pridobljene informacije glede vašega obiska spletne strani se ne posredujejo tretjim osebam. Uporabo piškotkov lahko omejite z ustrezno nastavitvijo programske opreme vašega brskalnika, kar pa lahko pomeni omejeno delovanje nekaterih funkcij in posledično omejeno uporabo te spletne strani.

Splošna določba o varstvu osebnih podatkov

Praviloma lahko našo internetno stran odprete brez navedbe kakršnihkoli osebnih podatkov. Če je potrebno navesti vaše ime, naslov ali druge osebne podatke, vas na to vnaprej opozorimo. Če se odločite, da boste nam ali našim poslovnim partnerjem prek interneta posredovali svoje osebne podatke, npr. za potrebe poslovne korespondence ali za oddajo naročila, bomo vaše podatke shranili in jih obravnavali zaupno ter v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 59/99).

Uporabniški podatki

Z obiskom naše internetne strani v BAUHAUS-u  pridobimo podatke o uporabnikih. Te uporabniške podatke obdelamo, da spoznamo nove trende in izdelamo statistike, vendar pri tem upoštevamo visoka varnostna določila zakona o varstvu osebnih podatkov. Tako je izključena kakršnakoli povezava med uporabniškimi podatki ali uporabniškimi profili in osebnimi podatki.

Izključitev odgovornosti

Za pravilnost vsebin na internetni strani ne prevzemamo odgovornosti. Vsebine so zasnovani na virih, ki jih smatramo za vredne zaupanja. Zato jamstva za aktualnost, točnost in popolnost ponujenih internetnih strani ne moremo prevzeti.
Za komercialno uporabo in/ali nadaljnje širjenje vsebine teh internetnih strani je potrebno pridobiti pisno soglasje.
Vsebine na naših internetnih straneh so skrbno izdelane  in so skladne z najaktualnejšo stopnjo znanosti in tehnike. Nivo znanja in izkušenj pa se nenehno razvija. Zato bodite pozorni, da pred izvajanjem del vedno osvežite stanje naših internetnih strani. Prosimo za razumevanje, da moramo za navedbe na teh straneh v primeru hude malomarnosti in kršitve temeljnih dolžnosti naše jamstvo omejiti. V opisanih postopkih o uporabi izdelkov ne moremo upoštevati posebnih razmer posameznega primera. Zato za vsak izdelek preverite, če je uporaben za konkretni namen uporabe in vedno upoštevajte priložena navodila za uporabo in opozorila proizvajalca.