COVER_1

Ko se pomladne temperature prično strmo vzpenjati in se nam na čelu že pojavijo prve kapljice potu, vemo, da je čas za postavitev bazena na domačem vrtu. Seveda sta v ospredju čofotanje in špricanje, vendar pa ne smemo pozabiti, da je najpomembnejša varnost. Poskrbite, da bo tudi domači bazen otrokom nudil zabavo in jim ne bo predstavljal nevarnosti.

Jasno, imamo svoje otroke neprestano na očeh, tako da lahko takoj preprečimo nevarne situacije. Vseeno pa se kdaj pa kdaj zgodi, da nas ravno pokliče dostavljalec, nam zazvoni telefon ali pa nas nekdo za hip pokliče v dnevno sobo. In ravno v takšnih trenutkih je ključno, da je poskrbljeno za varnost otrok.

Kako poskrbim, da je bazen varen za otroka?

Poznamo različne načine, s katerimi lahko poskrbimo za varnost otrok. Za katerega se bomo odločili, pa je seveda odvisno od vrste bazena, ki ga imamo.

za_itna_prevleka_1

Zaščitna prevleka za bazen

D

Zaščitne prevleke so na voljo v različnih izvedbah, vsekakor pa ni vsaka varianta primerna za zaščito otrok.

Tanke pokrivne folije ali mreže sicer preprečijo nabiranje listja in umazanije v bazenu, nikakor pa ne preprečijo utopitve.

Za pokrivanje bazena zato raje posezite po zaščitnih ponjavah, ki so praviloma izdelane iz robustnega polikarbonata ali PVC-ja in ki se ob obremenitvi posedeta le za nekaj centimetrov.

drsna_prevleka

Drsna prevleka za bazen

D

V primeru, da imate vgradni bazen, se odlično obnesejo drsne prevleke, ki so izdelane iz robustnih polikarbonatnih plošč v kombinaciji z UV-odpornimi tesnili.

Takšno prevleko lahko tako poljubno odpirate in zapirate.

Za optimalno varnost lahko na prevleko namestite tudi ključavnico.

Dodaten plus je zagotovo tudi to, da se pod ploščami zbira sončna energija, ki poskrbi za segrevanje vode.

ograja

Ograja

D

Najpreprostejša rešitev je zagotovo postavitev ograje.

Pri tem morate biti pozorni le na to, da je ograja izdelana iz stabilnega materiala, kot sta les ali kovina.

Visoka mora biti najmanj 120 cm, poleg tega pa je priporočljivo, da ne omogoča plezanja, saj bo le tako predstavljala nepremagljivo oviro za otroke.

lestve

Kaj naj storim z lestvijo?

D

Potem, ko poskrbite za ustrezno zaščito bazena, je potrebno poskrbeti, da je zavarovana tudi lestev. V primeru, da bazena ne nameravate uporabljati dalj časa, je najbolje, da lestev demontirate, tako otrok niti ne bo mikalo, da plezajo po njej.

Če pa je bazen v vsakodnevni uporabi, so na voljo ostale rešitve. Če imate zložljivo lestev, jo po uporabi preprosto zložite, poleg tega pa lahko z nekaterih lestev odstranite stopničke in tako preprečite dostop do bazena.

5 glavnih pravil v okolici bazena:

5_pravil

Z zgornjimi ukrepi lahko poskrbite, da kopanje ostane le zabavna sprostitev brez nevarnosti. Vseeno pa ne smete pozabiti, da svojih otrok med kopanjem nikoli ne smete pustiti brez nadzora, da lahko preprečite neljube pripetljaje, saj domišljija naših najmlajših ne pozna meja.

Priljubljeni izdelki: