cover_var_evanje

Prihranite na stroških električne energije in ogrevanja!  Vsakdo lahko z malo truda zmanjša porabo energije v gospodinjstvu brez da bi se pri tem odrekli vsakodnevnemu komfortu. Tako lahko npr. v prehodnem obdobju za ogrevanje koristite klimatske naprave, pri oknih in vratih namestite tesnila, stare ventile na radiatorjih zamenjate s termostatskimi

Prav tako pa lahko veliko dosežete že z menjavo običajnih žarnic z varčnimi. Seveda pa lahko svoj dom opremite s Smart Home izdelki, s pomočjo katerih boste prihranili na času in stroških bivanja.

OGREVANJE

Klimatske naprave

Tesnila – preprečite uhajanje toplote iz prostora

Vlaga in plesen

Izolacijske plošče

Uravnavanje temperature v prostoru

ELEKTRIKA

Zaradi energijske draginje bo marsikdo iskal rešitve, kako prihraniti na stroških električne energije in ogrevanja. Na voljo je veliko malih trikov, ki jih lahko vključite v svojo dnevno rutino in tako privarčujete kar nekaj denarja.

Smart home

Razsvetljava

Menjava zastarelih električnih naprav

Najpomembnejši ukrep za prihranek električne energije je menjava starih električnih naprav z novimi, ki porabijo bistveno manj električne energije, poleg tega pa ima veliko sodobnih naprav integrirane sisteme za varčevanje z energijo.

VODA

Namesto kopanja se prhajte, običajni pršni set pa zamenjajte z varčnim, ki omogoča zmanjšano porabo vode do 50 %. Ko kupujete nov električni grelnik bodite pozorni, da izberete pravo velikost in da izberete energetsko varčno različico. Izredno pomembno je, da zamenjate vodne pipe, ki puščajo, saj se na ta način potroši velika količina vode.

DD

TRAJNOSTNA ALTERNATIVA:

Ogrevanje s klimo v prehodnem obdobju

Ob besedi klima pogosto najprej pomislimo na vroče poletne dni, saj nas poleti prijetno hladijo, pozabljamo pa, da lahko v jesensko-zimskih mesecih poskrbijo za cenovno ugoden prehod na glavno kurilno sezono. Klimatske naprave veljajo za izredno praktično in ugodno rešitev.

Preverimo, zakaj so tako nepogrešljive v prehodnem obdobju. Klimatske naprave so idealna rešitev za hitro doseganje želene temperature v prostoru.