Uvod v vrtnarsko sezono

Vrt_Landing-1

Da bo zares dobro, smo se pri BAUHAUS-u pripravili na pomlad na vrtu in vsa opravila, ki jih moramo postoriti, da bo pridelek bogat in bomo lahko uživali v radostih zelenjavnih in sadnih pridelkov.

Rastlinjaki

Najprej je potrebno preveriti stanje rastlinjakov, mogoče sta jih  poškodovala teža snega in močan veter. Ne skrbite, če so se čez zimo poškodovali, z veseljem vam svetujemo in pomagamo. 

Kompostniki

Kompostnike ste čez zimo pridno zalagali z organskimi odpadki iz kuhinje, zato letos potrebujete dodatnega. 

Visoke grede

Vedno več pa je zanimanja za visoke grede, saj jih lahko povsem enostavno postavite, prihranijo pa vam veliko bolečin v križu, saj se vam ni potrebno sklanjati. 

Za zadnjo plast visokih gred uporabite substrat

Vreme je vedno bolj ugodno tudi za delo na vrtu, ki ga je potrebno pripraviti na novo sezono. Svetujemo vam uporabo prekopalnika, sicer pa si lahko pomagate z lopatami in motikami, ter vilami in grabljami

Vsako pomlad je vrt potrebno tudi pognojiti, glede na namen gojenja pridelkov in trenutno stanje zemlje. 

Prav tako je potrebno obrezati ali požagati drevesa in oblikovati živo mejo. Pri starejših ali višjih drevesih vam bodo delo olajšala orodja s teleskopskimi podaljški. 

Rahljalniki in prezračevalniki

Rahljalniki in prezračevalnik so izredno kakovostna, učinkovita in zanesljiva orodja, ki bodo navdušila tudi najzahtevnejše vrtnarje. Učinkovito se spopadajo s plevelom, mahom in njihovimi koreninami ter učinkovito prezračuje tla.

Kosilnice

V kratkem času zlahka pokosijo velike travnate površine, tudi med drevesi in grmički. Izbirate lahko med bencinskimi, baterijskimi, električnimi, ročnimi, robotskimi in traktorskimi kosilnicami.

Vreče za odpadke

Odrezane veje lahko shranite v vreče za vrtne odpadke in ...

Drobilniki

... jih prenesete do drobilnikov, ki veje zdrobijo. 

Za lažje delo predstavljamo še celotno paleto malega ročnega orodja: od motik, do lopatk in grabljic, pa še kaj se bo našlo vmes.