Uvod v vrtno sezono

cover_uvod_v_vrtno

V pomladnih mesecih se vrt prebuja iz zimskega spanja, zadnji ostanki snega skopnijo, mi pa že lahko občudujemo cvetove prvih pomladnih cvetlic. Pomlad na vrtu s seboj prinaša cel kup vrtnih opravil – setev in sadnja zgodnjih sort zelenjave, prvih cvetlic in sadnega drevja, ki nas navduši z omamno dišečimi cvetovi. V BAUHAUS prodajnih centrih lahko najdete vsa orodja in pripomočke, s pomočjo katerih bo vaš vrt vedno urejen, v prihajajočih mesecih pa boste lahko uživali v radostih sadnih in zelenjavnih pridelkov.

Visoke grede

Na visoke grede prisegajo tako urbani kot tudi klasični vrtičkarji. Uporabite jih lahko za gojenje zelenjave, zelišč in cvetlic. Dodatna prednost je tudi ta, da v njih zraste bistveno manj plevela, poleg tega pa omogočajo lažje obdelovanje brez sklanjanja.

Rastlinjaki

Rastlinjaki omogočajo vrtnarjenje skozi vse leto in v vseh vremenskih pogojih. V hladnejših mesecih občutljivim rastlinam nudi mesto za prezimovanje, v toplejših pa nudijo zaščito pred vremenskimi vplivi in škodljivci. Z njimi si lahko vrtno sezono precej podaljšamo – rastline lahko sadimo že v prvih mesecih leta, pridelke pa lahko pobiramo vse do pozne jeseni.

Kompostniki

S pravilnim kompostiranjem vrtnih in gospodinjskih odpadkov pridobite dragoceno gnojilo za vaše rastline. Preverite bogato ponudbo kompostnikov različnih velikosti in oblik.

Folije in zaščita

Folije in zastirke imajo različne funkcije na vrtu. Služijo zaščiti in negi tal, pripomorejo k zadrževanju vlage in s tem zmanjšujejo potrebo po zalivanju, zatirajo plevel, ogrevajo tla itd. Vsekakor so nepogrešljiv pripomoček vsakega vrtnarja.

Motorne žage uporabljamo za vrtna opravila in dela okoli hiše – z njimi podiramo manjša drevesa in grmovnice, pripravljamo drva za zimo itd. Izbirate lahko med baterijskimi, električnimi ali bencinskimi, pri starejših ali višjih drevesih pa nam delo olajšajo orodja s teleskopskimi podaljški.

Prekopalniki so učinkovit vrtni pripomoček pri pripravljanju vrta na novo sezono. Na voljo so baterijski, električni ali bencinski, pri izbiri pa upoštevajte velikost in dostopnost površine, ki jo boste obdelovali, ter pogostost uporabe prekopalnika.

Kovinske in plastične ograje

 

Lesene ograje