TUNA NA IR GORILNIKU ŽARA KINGSTONE CLIFF

primoz-dolnicar-24kitchen_i940x530

Recept pripravil: Primož Dolničar.

Plinski žar Kingstone Cliff 655-2 ES je opremljen s šestimi glavnimi gorilniki s skupno močjo 14 kW in dvema notranjima infrardečima gorilnikoma 'Beast Zone' s skupno močjo 7 kW. Infrardeča gorilnika dosežeta neverjetnih 700 °C, kar v samo nekaj minutah omogoča pripravo popolnih steakov, ki so odličnega okusa in imajo bogato aromo. Tretji infrardeči gorilnik z močjo 3,2 kW se nahaja na zadnji strani žara.

Plinski žar Kingstone Cliff 655-2 ES je popoln za izkušene žar mojstre in tudi tiste, ki si to želijo postati.

Piezzo vžig zagotavlja enostaven in varen vžig gorilnikov s preprostim pritiskom na gumb. Dvoslojni pokrov, kurišče in razdelilnik plamenov so emajlirani, kar omogoča lažje čiščenje žara. Litoželezne rešetke lahko preprosto menjate, Kingstone modularni sistem pa omogoča pripravo različnih jedi, saj lahko za pripravo jedi uporabite različne dodatke, kot so ponev za paello, pica kamen, žar plošče … Za enostavnejšo peko na žaru v temi vam delo olajšajo regulatorji, osvetljeni z LED diodami. V praktično omarico lahko shranite plinsko jeklenko in pribor, ki ga potrebujete za pripravo jedi. S pomočjo praktičnih kolesc lahko žar brez napora prestavite, zavore na kolescih pa poskrbijo, da žar ostane na mestu. Žar je opremljen z emajlirano litoželezno rešetko, pica kamnom in ploščo za peko, ki jih lahko po potrebi povsem enostavno menjate. Pribor lahko obesite na praktično držalo, začimbe pospravite na držalo za začimbe, odpirač za steklenice pa poskrbi, da žar mojstri nikoli ne ostanejo žejni.

Sestavine:

Tunin file,
lignji,
zelenjava,
oljčno olje.


Priprava:

Tunin file popečete na višji temperaturi, da dobi skorjico. Za lignje temperaturo zmanjšate, da jih toplotno obdelate še v notranjosti. 

Dober tek.

TUNA NA IR GORILNIKU ŽARA KINGSTONE CLIFF

Poglejte si več: