Praznična pojedina
Recept pripravil: Primož Dolničar.
Sestavine:
korenje
gomolj zelene
šalotka
sončnično olje
čebula
česen
stročnice (fižol, leča). Prej jih namočite, da se ne kuhajo predolgo.
prekajena svinjska rebra in šunka
lovorjev list
rožmarin
por
paradžnikova omaka
Priprava:
Kotel močno pregrejete in zalijete z oljem ter ga dobro očistite. Če je nov, vodi dodajte še mleko, ki nase povleče vonj po kovini. Olju dodate čebulo, ki naj se malo popraži. Dodate zeleno in korenje. Zelenjavo med praženjem osolite in dodate še česen. Vse skupaj zalijete z vodo, dodate stročnice, lovorjev list in vejico rožmarina. V tekočino na koncu vkuhamo še prekajena svinjska rebra in šunko. Ko zavre, minštri primešate še narezan por in paradižnikovo omako. Kuhate 30 minut in pojedina je nared.
Dober tek.