Main Content

Trajnostno gospodarjenje pomeni gradnja prihodnosti

Trajnostno gospodarjenje spada k najpomembnejšim nalogam, ki smo si jih zastavili pri BAUHAUS-u; specialist za delavnico, hišo in vrt si ves čas prizadeva za realizacijo strategij za trajnostno gospodarjenje in tako prispeva k varovanju okolja. Tako kot podjetje soustvarjamo prihodnost.

BAUHAUS ponuja trajnostne alternative

Slediti trajnostnemu razvoju pomeni biti odprt za inovacije in dati prostor izdelkom, ki varujejo okolje, so energijsko varčni in učinkovitejši kot drugi. BAUHAUS si skupaj z dobavitelji prizadeva za izbiro trajnostnih alternativ v vsaki skupini izdelkov. Prijazno do okolja pa je le ena od njihovih temeljnih značilnosti. Seveda si BAUHAUS tudi pri gradnji lastnih centrov prizadeva za ekološko prijazno gradnjo. Usposabljanje in dodatno izobraževanje zaposlenih je pomemben del filozofije podjetja, prav tako, kot socialna angažiranost. S svetovanjem svojim kupcem pa BAUHAUS dan za dnem dela majhne korake v smeri proti trajnostnem gospodarjenju.

Najpomembnejši sta trajnost in kakovost!

BAUHAUS si skrbno prizadeva za izbor izdelkov, ki spodbujajo trajnostni razvoj, da svojim kupcem tako ponudimo dobro alternativo. Pri teh so zelo pomembni socialni in ekološki dejavniki pri izdelavi in razgradnji naravnih izdelkov ter njihova predelava. Za dodatno potrditev, da ponujamo le les iz ekološko nespornih virov, BAUHAUS med drugim sodeluje z mednarodnim sistemom za certificiranje PEFC (Programme of the Endorsement of Forest Certification Schemes).

Za lažjo orientacijo že ob prvem pogledu smo uvedli oznako 'Pro Planet'. Simbol označuje izdelke, ki v svoji skupini predstavljajo najbolje proizvedene, kar zadeva trajnostni razvoj. V veliko primerih razliko predstavlja tudi kakovost: trajnost kakovostnih izdelkov s seboj prinese tudi prednosti glede trajnosti. Elektro- in motorni stroji, ki jih ponuja BAUHAUS, so lahko v uporabi veliko let – tega se kot specialist za delavnico, hišo in vrt, tudi zavedamo, saj na to vrsto izdelkov ponujamo 5-letno garancijo.