Main Content

Prvi med prvimi

Prvi med prvimi: pionirski duh zagotavlja uspeh. Samo kdor tvega, oblikuje prihodnost. To je BAUHAUS vedel že od nekdaj. Zato sta pripravljenost tvegati in pionirski duh naši vodilni vrednoti. Prav BAUHAUS je pred več kot 50 leti v Nemčijo pripeljal nov koncept trgovine. Kdor je takrat iskal orodje ali gradbeni material, je moral od ene specializirane trgovine do druge. Tako je BAUHAUS s svojim popolnoma novim konceptom omogočil obliko sproščenega nakupovanja pod eno streho. Ta pionirski duh se je postopoma uveljavil po vsej Evropi, tudi v Sloveniji, in našel številne posnemovalce. BAUHAUS kot "pionir" še vedno spada med najboljše v Evropi.

Naš koncept: najboljša izbira, prvovrstna kakovost, poceni in blizu.Dobra poslovna ideja temelji na dobro premišljenem konceptu. BAUHAUS je s specializirano ponudbo, ki se ravna po željah kupca, in pregledno razvrščenimi izdelki položil temlje za uspeh. V 250 specializiranih nakupovalnih centrih v Evropi najdejo naše stranke v svetlih in prijaznih trgovskih središčih, z dobrimi prometnimi povezavami, vse za delavnico, hišo in vrt. Več kot 90.000 izdelkov na 15 specializiranih oddelkih in obsežne storitvene dejavnosti govorijo sami zase. Pri tem pa še posebej pazimo, da je naša ponudba zmeraj sveža in aktualna. V BAUHAUS-ovih poslovalnicah najdejo naše stranke poleg kakovostnih izdelkov in priznanih blagovnih znamk vodilnih proizvajalcev tudi najaktualnejše novosti.

Naša filozofija: skupinski duh za več bližine s kupcem

Za močno filozofijo so potrebni skupinski duh, ustvarjalnost in doslednost v njenem izvajanju. Predvsem pa so potrebni sodelavci, ki to filozofijo razumejo in živijo. Zato so pri BAUHAUS-u stranke in sodelavci v središču vseh naših prizadevanj. Tako pri izbiri lokacije poslovalnic, ponudbi izdelkov in razmerju med ceno in kakovostjo kot tudi pri zagotavljanju kakovosti, svetovanju in ponudbi storitev imamo vedno v mislih naše stranke. Za nas so pomembni sodelavci s strokovno izobrazbo in zadovoljstvo strank. Da bo tako ostalo tudi v prihodnje, stavi BAUHAUS na neposredno vodenje in visoko strokovnost svojih sodelavcev. Zato je nakup v BAUHAUS-u doživetje onstran masovnega potrošništva.

Odgovornost

Podjetje BAUHAUS zagotavlja, da so izdelki iz lesa okolju prijazni.  Že pred leti se je zavezalo k temu, da v prodaji ne bo tropskega lesa brez certifikata niti izdelkov iz lesa z nezakonito gojenih področij, ampak  izdelki iz lesa iz načrtnih gozdnih virov. K temu se morajo zavezati tudi BAUHAUS-ovi dobavitelji. BAUHAUS se zaveda in sprejema svojo podjetniško odgovornost glede okolju prijazne lesne industrije.

Ponudba: prepričljiva izbira

Ponudba je vizitka podjetja. Zato BAUHAUS skrbno in premišljeno izbira svojih več kot 120.000 izdelkov. BAUHAUS tako ne ponuja samo široke ponudbe za delavnico, hišo in vrt, ampak ima tudi posebno ponudbo za obrtnike in podjetja. Pregledna postavitev na specializiranih oddelkih ter širok izbor izdelkov različnih blagovnih znamk in BAUHAUS-ovih kakovostnih izdelkov, ki so prilagojeni željam strank, pa izbiro še olajšata. Našo specializirano ponudbo dopolnjuje še široka ponudba storitvenih dejavnosti, kot so na primer brezplačen razrez lesa, uokvirjanje slik, izposoja avtomobilskih prikolic ali izdelava ključev.

 • avtomobilska oprema
 • barve in laki
 • dekoracija/zavese
 • elektro/električne instalacije
 • gradbeni elementi
 • gradbeni material/gradbena kemija
 • kopalniška oprema
 • les
 • orodja in stroji
 • ploščice, parketi & laminati
 • sanitarna oprema /sanitarne instalacije
 • svetila
 • tapete in preproge
 • vrtni center
 • železnina

Vse za profesionalce: hitro, varno, zanesljivo

Pomemben cilj pri BAUHAUS-u je tudi ponudba za profesionalce in ne samo zasebne stranke. Zato imamo tudi široko ponudbo izdelkov za obrtnike vseh smeri, vzdrževalce in gradbenike. Ponudbo, prilagojeno specializiranim področjem, spremljajo še različne storitve. BAUHAUS tako nudi dostavo na dom, pripravo blaga v 24 urah, omogoča nabavo velikih količin blaga in seveda nakup na dobavnico. Naša izpopolnjena ponudba obsega naslednja področja:

 

 • gradbeni material in gradbena kemija
 • suhomontažna gradnja in notranja ureditev
 • les
 • sanitarne instalacije
 • električne instalacije

BAUHAUS-ov koncept kakovosti: ustvarjati prihodnost in pridobivati zaupanje

Le z visoko kakovostnim standardom pridobimo zaupanje strank. Zato vlaga BAUHAUS veliko časa v izbiro izdelkov. To se kaže v izbrani ponudbi blagovnih znamk in veliki izbiri značilnih BAUHAUS-ovih kakovostnih  izdelkov. Šele ko izdelek ustreza našim visokim kakovostnim zahtevam in cenovnim predstavam, ga uvrstimo v ponudbo. Če kakega izdelka ni v želenem kakovostem razredu, ga damo sami izdelati. Naše stranke pri BAUHAUS-ovih kakovostnih izdelkih računajo z optimalim razmerjem med ceno in kakovostjo.

Sodelavci: z znanjem in angažiranostjo za kupca

Največji kapital vsakega podjetja so njegovi sodelavci. Pri BAUHAUS-u vemo, kako pomembni so sodelavci s strokovno izobrazbo in prijetno delovno vzdušje. Le-to zagotavlja zadovoljne stranke in s tem trajno rast in uspeh podjetja. Spodbujanje in izpopolnjevanje osebja je zato na vrhu seznama naših ciljev. Dnevno približno 12.000 sodelavcev po vsej Evropi angažirano in samoiniciativno svetuje našim strankam. Saj sta pri nas strokovnost in zanesljivost na prvem mestu.

Skupna prihodnost: privlačna, fleksibilna in v toku časa

Prihodnost se kaže v fleksibilnih in odprtih konceptih ter dosledni usmeritvi h kakovosti. Tega se je BAUHAUS zgodaj zavedal in uspešno uresničil. Več kot 185 specializiranih trgovskih centrov po vsej Evropi je sinonim za začrtano gospodarsko rast. Zato naši sodelavci iz oddelka za širitev prodajnih centrov nenehno iščejo primerne objekte in zemljišča. Zemljišča in nepremičnine so za nas prav tako zanimive kot morebitni prevzemi podjetij. Največjo korist od tega pa imajo iskalci zaposlitve, obrtniki in majhna podjetja.