Martinova pojedina na žaru
Recept pripravil: Primož Dolničar.
Predpriprava: Zvaljajte testo, ki naj počiva vsaj eno uro.
Sestavine za štruklje:
4-5 korenov
1 por
glava rdečega zelja
maslo
drobtine
Priprava:
Korenje olupite in narežite na podolgovate trakove. Narežite še por in ga skupaj s korenjem sotirajte na stopljenem maslu. Med sotiranjem, narežite še rdeče zelje. Vse skupaj položite na testo, previdno zavijte, položite v ponev in pecite v pečici 45 minut.
Sestavine za raco:
sol
oljčno olje
čebula
korenje
pomaranča
česen
pivo (lager)
rožmarin
Priprava:
Raco operite, dobro osolite in namažite z oljem. Položite jo v ponev, kamor dodate še čebulo, česen, korenje in pomarančo. Žar ogrejte na primerno temperaturo (priporočamo, da že kakšno uro prej). Spremljate peko race, po potrebi temperaturo povečajte, bodisi zmanjšate. Da se račka med peko ne presuši, dodajte še kozarec piva in rožmarin. Zraven na odprtem ognjišču v ponvi pripravite še ocvirke, ki jih na koncu prelijete čez štruklje.
Dober tek!