Oskrba rastlin po pozebi

Izdelek_brez_naslova

V teh dneh, ko s strahom pogledujemo v nebo, z nestrpnostjo čakamo na vremensko napoved in upamo na čim manjšo škodo ob pozebi se spomnimo starega pregovora.


Pozeba vedno pride ob nepravem času, zato poskušamo biti nanjo čim bolj pripravljeni. To pomeni, da ne prehitevamo z opravili, imamo vedno na zalogi tkanino s katero lahko zaščitimo rastline ter da rastline redno oskrbujemo in krepimo. Seveda ne smemo pozabiti na spremljanje vremenske napovedi.


Kljub vsemu se kdaj pa kdaj zgodi, da nas vseeno preseneti. In takrat ni čas za obupavanje temveč akcijo. Nekatere rastline bodo žal nepopravljivo poškodovane in jih bo potrebno ponovno posaditi, druge pa bodo preživele z večjimi ali manjšimi poškodbami. Take rastline je potrebno čim prej oskrbeti, da zmanjšamo stres, ki je nastal zaradi prenizkih temperatur. V tem primeru uporabimo pripravke, ki bodo pospešili regeneracijo in vsebujejo aminokisline, vitamine, morske alge… S pripravki rastline poškropimo ( tudi večkrat), saj tako dosežemo najhitrejše delovanje pripravka. V primeru, da je na rastlini ostalo bolj malo listov, rastlino zalijemo. Škropimo zjutraj ali zvečer, ko ni direktnega sonca, ko se temperature nekoliko dvignejo oz. preden se zvečer spustijo.
Naš namen in cilj je, da se rastline čim prej opomorejo in nadaljujejo z rastjo. Z uporabo sredstev za krepitev rastlin in gnojil bomo poskrbeli, da bodo rastline na novo odgnale in če to leto ne bo pridelka, bo drugo leto zagotovo.

V naši ponudbi boste našli kar nekaj izdelkov, ki jih lahko uporabite kot sredstva za regeneracijo rastlin po pozebi. Mednje sodijo številna organska, organsko-mineralna gnojila z dodanimi biostimulatorji, kot so morske alge in huminske kisline ter tudi sredstva za krepitev rastlin (rastlinski ekstrakti). Seveda pa omenjeni izdelki ne pomagajo samo pri odpravi težav z nizkimi temperaturami ampak krepijo rastline tudi pred drugimi vremenskimi vplivi ter poškodbami, ki nastanejo zaradi škodljivcev in bolezni.

Prednosti:

Kopriva vsebuje številne hranilne snovi kot so minerali, flavonoide, esencialne aminokisline, beljakovine in vitamine. Bogata je tudi z dušikom, železom, kalijem, cinkom, magnezijem in kalcijem. Vse to pa rastline nujno potrebujejo za uspešno rast tudi v normalnih razmerah, zato priporočamo, da pripravek iz koprive uporabljate celotno rastno sezono.

Prednosti:

Mladi poganjki in na novo posajene rastline so vaba za polže, ki bodo prilezli na plano, ko se bo ogrelo. Z objedanjem lahko naredijo ogromno škode in povzročijo propad rastline, ki je že tako oslabljena zaradi pozebe. Zato je potrebno biti pozoren in pravočasno ukrepati. 

Prednosti:

Vsebujejo morske alge, huminske kisline in vitamine.

Prednosti:

Vabe za polže, sredstav proti škodljivcem, sredstva za zatiranje uši, itd.