Ureditev domačega vrta

'Obala severnega morja' je bil glavni motiv pri načrtovanju domačega vrta – s prostorno leseno teraso in potko, klopjo iz gabionov, veliko površino peščenjaka, travno rušo in stezo iz pravega kamna. Vrt, v katerem se bodo dobro počutili vsi družinski člani, z veliko prostora za počitek in dovolj površine za igro in živahne aktivnosti. Res je sicer, da načrtovanje in izvedba takega projekta vzame nekaj časa, a se vloženi trud po opravljenem delu izplača: družina lahko sedaj uživa v veliki leseni terasi, ki jo obdajata travnata in peščena površina.

Navodilo

Izgradnja lesene terase s potko

Velika lesena terase ni le lepa, ampak tudi enostavna za čiščenje. Lesena potka vodi od terase preko peščenjaka na travnato površino – tako pa se prenese tudi manj umazanije.

Izgradnja peskovnika

Velika peščena igralna površina za otroke – za spremembo ne kvadratna v školjki, pač pa z ukrivljenimi obrobami, ki spominjajo na obalo Severnega morja.

Tlakovanje poti iz naravnega kamna

Odslužene plošče iz lomljenega kamna bi bilo škoda zavreči: po temeljitem čiščenju jih lahko ponovno položite.

Polaganje travne ruše

Po povsem zeleni površini lahko hodite že po dveh tednih – površina pa je videti odlično že takoj po razvitju!

Izgradnja klopi iz gabionov

S kamni napolnjene žične košare služijo kot vrtna klop, stranska stena terase in kot ločnica s travnato površino. Površina za sedenje je, kot terasna obloga, iz macesnovega lesa.