Priključitev masažnega pršnega panela

Z vgradnjo tuš panela lahko v kopalnici brez večjih posegov hitro poskrbite za več možnosti sprostitve. Mali masažni panel za tuš je sestavljen iz osnovne enote, na kateri so nameščeni različni dodatki, kot npr. masažne šobe in višinsko nastavljive nadglavne ter ročne pršne ročke. Luksuzni modeli ponujajo tudi možnost nastavitve funkcij, termostat, držala za milo iz plemenitejših materialov, izdelane odlagalne poličke in še veliko več. Pršni paneli ne zavzamejo veliko prostora – nekateri so primerni celo za kotne tuš kabine, njihova priključitev pa je zelo enostavna.

Navodilo

1. Priprava priključkov

Pršni panel je mogoče enostavno pritrditi na montažne nosilce (za kotne postavitve na montažne kotnike). Ob tem natančno predvidite višino, na kateri želite montirati masažno armaturo: šobe morajo biti optimalno prilagojene vaši višini in obliki telesa, hkrati pa mora biti ročna ročka vedno na dosegu.

Iz vodov za dovod vode odstranite slepe čepe in z imbus ključem uvijte distančnike. Navoj predtem ovijte s teflonskim trakom ali konopljinimi vlakni, da zagotovite absolutno tesnost.

Upoštevajte: ne pozabite zapreti glavne vodne pipe!

2. Priključitev pršnega panela

Za armaturo potrebujete zunanji navoj (dvojni navoj), ki ga prav tako ovijete s teflonskim trakom ali vlakni konoplje, navijete distančnike in jih tesno privijete.

Votle prostore med navojnim delom in steno zapolnite s silikonom.

Končno montiran masažni pršni panel: preden namestite armaturo in priključite cevi, naj voda teče pribl. tri minute; s tem se navojni deli očistijo in odstranijo delci umazanije iz vodovodnega omrežja.

Pri montaži panela priporočamo delo v paru: ko ena oseba panel drži pri vrhu, ...

... druga spodaj na priključke privija dovod hladne in tople vode.

Zatesnitev s konopljo

Najprej navoj nekoliko pobrusite s kovinskim rezilom za žago. Nekaj konopljinih vlaken namestite prečno na navoj ter ga tesno navijte okoli navoja od znotraj navzven. Ob tem ga navijajte prečno na že navita vlakna. Za zadnja navitja dodajte prečne navoje vlaken. Ko je navoj enakomerno zapolnjen s konopljo, nanesite še kapljico tesnilne paste. Privijačite in končano!

Orodje in material

  • svinčnik ali lepilni trak (za označevanje lukenj)
  • vrtalni stroj s svedrom za steklo in keramiko ali univerzalni sveder
  • distančniki
  • dvojni navoj
  • masažni panel z montažnim nosilcem, cevi za dovod vode, pribor za pritrditev in imbus ključ
  • viličasti ključ
  • silikon
  • teflonski trak ali konoplja ali tesnilna pasta
  • libela
  • zložljivi meter