Montaža stoječega stranišča in kotlička

Od nočne posode do najmodernejšega stranišča… Sodobna tehnologija omogoča ureditev toaletnega prostora s številnimi pripomočki, ki olajšajo življenje in izboljšajo udobje. Danes lahko izbirate med različnimi oblikami in načini vgradnje straniščnih školjk. Pri nakupu keramike izberite izdelke s površino, ki je enostavna za čiščenje. Površina takih izdelkov omogoča boljšo izplakovanje, manj vodnega kamna, za čiščenje pa ne potrebujete agresivnih čistil.

Potrebujete svetovanje, načrtovanje ali popolno obnovo vaše kopalnice? Obiščite nas v SVET KOPALNIC 360° in pomagali vam bomo do vaše sanjske kopalnice.

Navodilo

  1. Montaža stoječega WC-ja in kotlička

Najprej na dovod kotlička pritrdite tesnilni obroč. Kotliček namestite na WC školjko in ju privijačite.

Upoštevajte: če v kopalnici obstaja odtok, ki vodi vodoravno v steno, je potrebno ustrezno montirati WC s stenskim odtokom. V prikazanem primeru smo izbrali stoječi WC s keramičnim kotličkom.

Tako predmontirani WC natančno pravokotno nastavite k steni in izmerite razmak do odtoka. Izmerite mere odvodne cevi in jo ustrezno odžagajte.

Če odvodni vod ni na isti višini kot priključek za WC, morate višinsko diferenco izravnati. V ta namen uporabite kotni kos cevi, ki ga vstavite med dve ravni cevi.

  1. Privitje stoječega WC-ja na tla

Preden WC in cevni odvod trajno povežete s cevjo, je najprej potrebno pritrditi školjko na tla. WC postavite v željeni položaj in točke za odprtine označite tako, da skozi odprtine v školji označite točke na tleh. Luknje za vložke nato previdno izvrtajte z nizkom številom vrtljajev (na označenih mestih uporabite točkalo ali ploščico prelepite z lepilnim trakom, da vrtalnik ne zdrsne).

Priključna mesta na obeh straneh odtočne cevi zatesnite s konopljinimi vlakni in tesnilnim trakom. WC školjko potisnite preko odprtin za pritrditev in hkrati WC školjko povežite s cevjo na stenskem odtoku. WC privijte na tla. Vijakov ne privijte pretesno, da porcelan ne popoka.

  1. Priključitev kotlička

Kotliček sedaj priključite na dovod vode – ali s cevjo za izpiranje ali pa s fleksibilno dovodno cevjo, kot prikazuje primer: najprej na stenski priključek privijačite kotni ventil (ne pozabite teflonskega traka ali konoplje) in cev na kotni povezavi priključite na kotliček.

Za konec montirajte pripravo za splakovanje in na kotliček namesite pokrov.

Galerija fotografij