Vnesite barve v vaš dom

Elegantna siva, sveže zelena, pariško modra – barv na izbiro je cela mavrica, vendar pa pri izbiri barve upoštevajte tudi velikost prostora, namembnost prostora in obliko sten. Z izbiro barve namreč lahko znatno spremenimo videz in učinek prostora.

BARVE LAHKO KUPITE TUKAJ --> VNESITE BARVE V VAŠ DOM! 

V naših poslovalnicah barve lahko tudi poljubno zmešate. Oglasite se v najbližji, kjer vam z veseljem svetujemo.

Izbira barve

1. Izbira barve

Barve prostora vplivajo na razpoloženje, zato pri izbiri barve pomislite tudi na to kakšen tip človeka ste.

Upoštevajte pa tudi kakšen je prostor: majhen, velik, svetel ali temen prostor, visoki ali nizki stropi.

Ne pozabite pa: izberite kar vam je všeč!

Kot rečeno, namembnost prostora igra pomembno vlogo pri izbiri barve. Ali je prostor namenjen sprostitvi, delu, druženju s prijatelji, spanju, igri otrok, ...? Oglejte si celotno opremo – kakšno pohištvo imate, boste dodali kakšno sliko, novo dekoracijo, novo preprogo. Pri izbiri barve pa ne pozabite tudi na svetlobo, tako naravno kot tudi na svetilke.

2. Psihologija barv

Dekoracija, slog in narava prostora vplivajo na naše počutje. Rdeča je močna barva, prinaša energijo in dinamiko prostoru, spodbuja apetit in je tako primerna na primer za jedilnico. Prostor poživi, vendar ga optično zmanjša. Umirjeni modri ali sivi odtenki zagotavljajo mir in sprostitev, saj nas spomni na morje, gore in naravo, hkrati pa daje tudi občutek svežine zato je primerna za kopalnico in spalnico.

3. Učinek barv na videz prostora

S pravilno izbiro barve, lahko preprosto spremenite videz prostora. Svetle barve prostor optično povečajo (bela barva optično poveča prostor tudi za deset odstotkov prostornine).

V kolikor je prostor nizek, naj bo barva stropa svetlejša kot barva sten. Svetlo modra barva na stropu in navpične črte na stenah bodo odprle pogled navzgor in s tem povečale prostor. Nasprotni učinek boste dosegli z izbiro temnejše barve na stropu. V enem prostoru ne uporabiti več kot treh različnih barv, saj boste s tem na videz pomanjšali prostor, poleg tega, pa bo prostor deloval nemirno.

Da se v velikih prostorih ne bi počutili izgubljeno, izberite temnejšo talno oblogo, stene pa pobarvajte v svetlejših tonih. Domače razpoloženje boste dosegli z izbiro temnejših barv, rdeča, oranžna, rumena in bakrena prinašajo tudi toplino in svetlobo.

4. Posebne barve

Danes so na voljo tudi različne barve namenjene dekorju. Otroško sobo tako lahko popestrite z barvo, ki ustvari učinek šolske table in je namenjena pisanju s kredo.

Želite bleščeč odtenek? Ni problema, v izbrano barvo dodajte posebne bleščice in vaš prostor bo zasijal.

Je hladilnik že poln spominskih magnetov? Zdaj lahko steno s pomočjo magnetnega premaza spremenite v magnetno površino in prostora bo dovolj za nove spomine.

Vaša najljubša barva – vedno znova popolna

Sončno rumena, klasično bela ali karibsko modra?

Barvni ton stenske barve ali barva fasade naj bo točno po vaših željah. To lahko dosežemo le z mešanjem različnih barv in nians.

Obiščite naše mešalnice barv v poslovalnicah BAUHAUS!

Pa veliko veselja pri barvanju!