Bauhaus_oglasi_1080x1080px4

Kompostniki Bokashi Organko

Kuhinjski kompostnik Bokashi Organko omogoča odgovorno ravnanje z biološkimi odpadki. Posip, obogaten z efektivnimi mikroorganizmi (EM), ki sproži fermentacijo, bo poskrbel, da pridelate prvovrstno kompostno osnovo, organsko gnojilo za ekološki vrt ali rastline ter naravno čistilo za odtoke.

Ob spletnem nakupu kompostnika dodatno prejmete ožemalnik in skledo. Akcija traja do odprodaje zalog.

Recept za zimski vitaminski napitek

Za 3-litrsko količine potrebujete:

50g korenčka
500 g jabolk
300 g sladkorja
2 L vode
sok 2 pomaranč
sok 2 limon
ekstrakt jagode (opcijsko)

 

Navodila za pripravo:

Olupite korenček in ga narežite na drobne koščke. Položite ga v manjšo kozico in nanj dolijte vodo, dokler ne prekrije celotne vsebine. Kuhajte 10 minut.
Po 10 minutah kuhanja korenček preložite v večji lonec, kamor dodate tudi olupljena in na krhlje narezana jabolka, sladkor in 2 litra vode.
Vse skupaj kuhajte še dodatnih 15 minut.
Po tem času iz lonca vzemite jabolka, korenček in malo soka ter preložite v drugo posodo, nato pa zmeljite s paličnim mešalnikom in jih tako spasirane vrnite nazaj v posodo z večjo količino tekočine/soka.
Ko se sok ohladi, v lonec nalijte še sok pomaranč in limon ter po želji ekstrakt jagode. Vse skupaj premešajte in shranite v hladilniku.

pexels-photomix-company-96974

NAGRADNA IGRA

Na Facebook profilu Bauhaus Slovenija vodimo nagradno igro, v kateri bomo podelili 1 x kompostnik Bokashi Organko.

Vaša naloga je, da pod objavo nagradne igre, pošljete fotografijo vašega zimskega sadnega napitka! Med prispelimi fotografijami bomo izžrebali srečnega nagrajenca/nagrajenko.

Izkoristite vse prednosti Bokashi kompostnikov:

Zmanjšajte biološke odpadke za kar 25 % in pozabite na vsakodnevno nošenje smeti v rjave zabojnike.

Pridobite Bokashi tekočino, ki nastane kot stranski produkt fermentiranja in jo lahko uporabljate kot naravno gnojilo za vaše rastline ali kot čistilo za odtoke.

Ob koncu fermentacijskega procesa boste pridobili prvovrstno osnovo za kompost, ki jo lahko zakopate na vrt in čez 2-3 mesece pridelate kvaliteten kompost, obogaten z mikroorganizmi, ki bo vašemu vrtu pomagal, da postane bujen in rodoviten, kot še nikoli.

 

Vabljeni v Bokashi svet! Vabljeni, da storite nekaj dobrega za okolje.